sunnuntai 31. lokakuuta 2010

days 83 and 84

Iloinen au pair täällä terve! Viikonloppu meni siis suunnitelmien mukaan mikä tarkoittaa sitä, että mun hermoja ei ajettu hermoromahduksen partaalle. Mutta muuten olen kyllä taas ylityöllistänyt itseni, as usual.

Anyways, lauantaina siis heräilin ja söin aamupalaa odotellessani tyttöjä saapuviksi. Keskipäivän aikaan lähdinkin sitten saksalaisten (!) A-C:n, L:n ja J:n kanssa seikkailemaan kohti Kohler Farmsia. Farmilla ihasteltiin kurpitsoja (ja aurinkoista säätä!) sekä hypättiin traktorin perävaunuun heinien sekään hay ridelle. Matkalla nähtiin hassuja halloweenkoristuksia, ja pit stopilla nautittiin kuumaa omenasiideriä ja pehmeitä viipurinrinkeleitä (toisin sanoen pretzeleitä, mikä kuulostaa paljon järkevämmältä..) sekä kierrettiin corn mazessa ja kokeiltiin, kuinka painavia ne kurpitsat oikein ovatkaan. Kierroksen tehtyämme (täytyy sanoa, että saatettiin olla vähän innostuneempia hay ridesta kuin ne lukuisat lapset, jotka olivat osuneet Farmille samaan aikaan kuin me) otimme kuvia ja ostimme hieman normaalia pienemmän kurpitsat, joiden kanssa sitten ajelimme meille. Alettiin kaivertelemaan kurpitsoja ja voi pojat, kuinka hauskaa meillä olikaan! Nimesimme kurpitsamme (Roana, Hugo, Bob ja Tim, arvatkaapas kuka on mun;>) ja kaivertelimme niille erilaiset nassut, sekä nautiskelimme R:n paahtamia kurpitsansiemeniä! Tiesikö joku muka ennen tätä, että niitä voi oikeasti syödä ja että ne ovat oikeasti melko hyviä? Illansuussa lähdin L:n ja J:n kyytiin, ajeltiin Burger Kingin drive throughn ja J:n kotiin viemisen kautta L:n luokse, jossa juteltiin L:n hostisän kanssa ja pukeuduttiin halloweenasuihin iltaa varten. Illasta ei riitä kerrottavaa kovin pitkäksi aikaa, edellisvuosien halloweentappelut ja överit poliiseja hyvin työllistäneet bileet olivat vaihtuneet erittäin leimiin kävellään-edes-takas halloweenin viettoon. Äiti lienee onnellinen, siinä missä tytär olisi halunnut nähdä palasen siitä wildistakin puolesta..

Tänään olen raahautunut kotiin, juhlistanut J:n (oikeasti eilisiä) synttäreitä (meillä oli kakku joka koristi Pikachu!) ja istunut tv:n ääressä nukkuvaa L:ää kuunnellen. Niin ja kyllähän me käytiin vähän lurittelemassa sitä kuuluisaa trick or treattia, ah! Täytyy sanoa, että se oli kaikkea mitä odotin ja ehkä vielä himppasen enemmän. Lähdettiin R:n, J:n, A:n ja M:n kanssa kiertelemään naapurustoa, G:n ja L.n jäädessä kotiin jakamaan karkkia. Haettiin seuraamme ystäväperhe ja toinen perhe ja vielä kolmaskin perhe ja loppujen lopuksi meitä oli kunnon lössi porukkaa trick or treatilla. Pääsin itsekin sanomaan "TRICK OR TREAT" ja voi sitä riemun määrää kun ajattelin, että olen oikeasti viettämässä halloweenia Amerikassa.. Aikuiset trick or treattisivat viskiä, minä nätisti kieltäydyin itseäni vanhemmasta viskilasillisesta:D Oli kyllä niin ihana ilta, varsinkin kun iloa kiljuvat prinsessat, sotilaat, vampyyrit ja monet muut juoksivat ympärillä.
























PS Quarterskokoelmastani puuttuu enää 18 osavaltiota!

PPS söin tänään ensimmäistä kertaa pop rocks-karkkijauhetta, se poksahtelee suussa jänskysti! Niin jenkkiä, niin coolia.

perjantai 29. lokakuuta 2010

days 81 and 82

DAY 81-päivä au pairin ajatuksissa

5.36. R koputtaa oveen. Väsyttää hieman ja kurkku on toista aamua putkeen todella kä-he-ä. Katson kelloa ja ajattelen, että meneepä R myöhään töihin.
5.55. Vastaan tulee ambulanssi, mahassa muljahtaa ikävästi. Ajattelen hetki sitten ohittamaani kuollutta elukkaa, hyi miten paljon ikäviä asioita tähän aamuun mahtuukaan.
9.30. Heräilen itse ja ihmettelen, miksei minua ole jo herätetty. Olen kuitenkin todella, todella iloinen, että sain nukkua hieman pitempään.
9.32. G koputtaa oveen-aika nousta ylös. Voi kurkku-parkaani, mistä keksisin pikaparannuksen?
10.06. J soittaa, koska ei löydä taloamme. Nautiskelen aamupalaani, viinirypäleitä ja jogurttia myslissä, nam.
10.08. J ja hostlapsi M saapuvat, olen vieläkin väsynyt.
10.35. L huutaa uppie, uppie, uppieta-mietin väsyneitä käsiäni, mutta otan silti tytön syliin askareita tehdessäni.
10.58. Ah kuinka rauhallista, katson lapsien mehunjuontia ja ajattelen kuinka ihana hetki tämä onkaan. Lapset ovat niin söpöjä.
10.59. M läikyttää mehut lattialle, ei muuta ku siivoamaan..
11.00. Uppie uppie uppie-mikä L:ää vaivaa tänään??? Jään miettimään josko tyttö on tulossa kipeäksi.
11.06. Lapset syövät banaania ja au pairit kuvailevat, L ja M ovat niin hassuja.
12.30. Haemme M:ää koulusta, kun jokin opettaja kysyy minulta "oletko uusi" ja vastaukseni "No, olen ollut täällä 2,5 kuukautta että en sitten tiedä olenko niin uusi" jää hämmentämään ja hymyilyttämään.
12.32. L huutaa, kun ei saanut M:n istuinta, M on vastahakoinen co-operoinnissa, aaaaaaa hajottaa.
12.46. CD-soitin on jäänyt päälle, L huutaa sängyssään, M vaatii purkkaa ja TV:tä, juoksen paikasta toiseen kerratessani mielessäni mitä kaikkea pitääkään tehdä. Hiki valuu kun olen kietonut kaulaan huivin, huoh.
12.54. Pyykit laitettu koneeseen, vieläkin on kuuma.
12.55. Au pairin oma pieni hetki aka aika siistiä olemus. Huoahdan, hetken päästä olo on taas raikas ja hieman virkistynyt. Au pairin oma hetki koostuu myös lusikallisesta jäätelöä suoraan purkista sekä ipadilla surffailusta, luksusta.
13.10. Social time, järjestän viikonlopun tapahtumia ja vastailen viesteihin, päässä surraa miljoona ajatusta, tapahtumaa ja to do-listaa.
13.30. Koneaika! M esittelee samalla halloweenasua ja vaatii syliin, ja vaikka tekisikin mieli sanoa että ei-juuri-nyt niin otan tytön kuitenkin syliin-mikä on kyllä loppujen lopuksi mukava hetki.
13.42. skypettelyä "isosiskon" kanssa, mukavaa, kunnes menetän väsyneet hermoni kun yritän saada Gossipin jaksoja toimimaan. Prkl.
14.42. Väsy, onneksi huomenna on perjantai.
15.36. L herää, vaihdellaan vaippoja ja naureskellaan, heittelen pyykkejä koneesta toiseen ja edelleen pyykkikoriin.
15.49. L:llä vuotaa nenä, ollaan siis flunssassa kummatkin. Huomaan ajattelevani, että hittoku halloweenasu olikin kallis.
16.19. Lähden hakemaan R:ää, odotettu hetki iltapäivän hulinassa
16.24. Pinkkiä radiossa, nautin hiljaa olemisesta.
16.55. Katson L:n pinkie pig-pyjamaa ja mietin, kuina vaikeaa on lähteä 9 kuukauden päästä..
17.35. Ärsyttää, J haluaa tehdä korttien poislaittamisesta mahdollisimman vaikeata ja organisoitua (kuten allekirjoittanutkin tekisi..) vaikka pitäisi olla jo päivällispöydässä..
19.02. Yksin autossa, sushia hakemassa erittäin innokkaana ja nälkäisenä. Huolestun bensasta, kohta pitää taas tankata. Mietin äskeistä lasten nukkukaanlaittoa-oli ihana leikkiä babyttää L:ää (eli leikkiä että se on vauva:D), lukea sille kirjaa ja leikkiä M:n ja A:n kanssa.
19.08. Hyi kuinka lättänät hiukset mulla on..
19.09. Helvetin punaset valot, rasittavia.
19.24. Rakastan tätä ravintolaa. Söpö vanha pariskunta on syömässä, aww..
19.27. Avaan tikkarin, purkkapallon makuinen, hmm, mielenkiintoista..
19.34. Olen vähällä heittää tikkariroskan ikkunasta ulos.. (kuinka jenkkiä) Järkeennyn saman tien järkyttyneenä omasta aikomuksestani.
Illan aikoja en muista, mutta katsoimme Hurt Lockerin ja söimme sushia, jossain vaiheessa ajattelin, että pakko päästä vessaan ja hitto kun on niskat jumissa, nukkumaan mennessä en meinannut saada unta (?), koska to do-asiat pyörivät mielessä.

Tästä kyllä huomaa, että tein tämän loppuviikosta flunssan vaikutusten alaisena, en yleensä ole ihan noin väsynyt:D

Tänään olen ottanut päikkärit, juonut R:n ehdottamaa sitruunamehupitoista hunajalla makeutettua kuumaa juomaa, avannut säästötilin, käynyt leffassa (en meinannut löytää leffateatteria, jonka ohi olen näköjään ajanut melkein joka toinen päivä..) ja jutellut monta tuntia A-C:n kanssa sekä leikkinyt vähän lasten kanssa. Ei hullumpi päivä siis, hieno alku upealle viikonlopulle. Jos siis kaikki menee suunnitelmani mukaan, ja kuten monet tietävät, että jos ei mene niin koneella istuu sunnuntai-iltana erittäin ärsyyntynyt au pair. Siispä thumbs up!

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

days 79 and 80

Täällä odotellaan Halloweenia (ja Targetin tarjonnasta päätellen myös joulua) yli 20 Celsiuksen helteiden helliminä.. Tänään sää oli kyllä kamalan muggy, joten ainakin minun oli vaikea hengittää (mitäs olen tottunut Suomen raikkaaseen ilmanlaatuun).

Tällä viikolla on tapahtunut ja tulee tapahtumaan kaikenlaista kivaa. Eilen hikoilin salilla personalini kanssa sekä kävin ostamassa huikeat kolme dollaria maksaneen hiusvärin, koska olen aivan totaalisen kyllästynyt näihin ylihyväkuntoisiin kutreihini. Tänään saksalainen L(, joka tuli USAan samalla viikolla kuin minä, mutta jonka kanssa emme saaneet aikaiseksi pitää yhteyttä ennen tätä viikkoa) tuli meille aamuvarhaisella (aka yhdeksän jälkeen, joka on minun aamuvarhaiseni). Juteltiin ja oleskeltiin L:n kanssa (joka on alkanut nukkumaan kymmeneen..) pari tuntia, minkä jälkeen suunnattiin Kitchen Bariin lounaalle sekä Targetiin jälkkärijäätelöille. L:llä on päivät vapaita, joten toivottavasti voidaan nähdä useampanakin iltapäivänä, kun minullakin on vapaata! Ah ihanaa! Kaiken lisäksi L:n lempiväri on pinkki (JEE) sekä hän vihaa oranssia (JEE), joten nyt R saa kiusata muitakin kuin minua lempivärivalinnasta (tai pikemminkin luontaisesta kutsumuksesta).. Iltapäivällä vein A:n play datelle ja onnistuin ajamaan oikean risteyksen ohi (tyypillistä..), vaikka olin saanut selkeät ohjeet G:ltä (ja A:n kaverin talohan ei ole about kilometrin päässä meidän talosta..), mutta tapasinpa sentään itselleni uuden au pair-tuttavuuden, jonka kanssa yritetään alkaa lenkkeilemään naapurustossa. Illalla innostuin vielä lähtemään salille, jossa ihmiset tuntuivat olevan sosiaalisessa tuulella, jouduin nimittäin puhumaan normaalin yhden ihmisen sijaan kuudelle. Joku random tyyppikin vaan tuli kysymään, että olikos hyvä work out? :D (huomasin juuri, että olen tänään ollut sosiaalisempi kuin viime kuukauden aikana yhteensä, en tiedä kumpi yllättää itseäni enemmän luonteeni tuntien..)

Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu mm Pumpkin Patch ja se kauan odotettu trick or treating, pysykää siis linjoilla!

PS MUN HALLOWEENASU SAAPUI TÄNÄÄN! Ja koska olen uskomattoman huono pitämään jotain asiaa yllätyksenä, niin saatte "pienen" sneak peekin asuuni:


PPS Kävin tänään A:n kanssa erittäin mielenkiintoisen keskustelun:
A: "sheivaatko naamaas"
R: "---" ..... "en.."
A: "sheivaatko jalkojas"
R: "joskus"
A: "sheivaatko käsiäs"
R: "en"
A: "miks?"
R: "koska en haluu"

the end.

maanantai 25. lokakuuta 2010

days 75, 76, 77 and 78

Silver Bay oli mahtava. Perjantaina vietin ensin aamupäivän L:n kanssa kotona ja myöhemmin reippaat seitsemän tuntia autossa kolmen ruotsalaisen ja yhden suomalaisen kanssa matkalla SIlveriin. Tytöt olivat kuitenkin kivoja ja maisemat upeita (siis ei Suomen moottoriteitä ajaessa saa nauttia upeasta luonnosta, joka vielä sattui loistamaan ruskan väreissä), joten matka sujui melko sutjakkaasti. Perillä koin iloisen yllätyksen huomatessani, että nimeni oli jo rustattu oppituntilistoihin, kiitos J:n! :D Huoneen ovelle päästyäni koko Silver Bay taisi kirkumisen määrästä päätellen kuulla, että J ja R pääsivät saman katon alle. Hiljaista hetkeä ei sitten tapaamisesta lähtien ollutkaan koko viikonlopun aikana, varsinkin kun saatiin seuraamme suomalainen R, jonka kanssa juoruiltiin koko viikonloppu. Lauantaina hieman "opiskeltiin", discoiltiin, pelästyttiin kuoliaaksi kummitustalossa (elämäni hirvein kokemus.. Ensin meille kerrottiin kauhutarinoita talosta, johon meidät sitten johdatettiin säikyteltäviksi. Puristin R:n ja J:n käsiä hädissäni itkun partaalla ja yritin pitää silmiäni kiinni, jotta ei tarvitsisi nähdä mustahuppuisia säikyttelijöitä.. Ja tietenkin kaiken kauhun piti klassisesti huipentua vasta matkalla pois talolta.. Me suomalaiset urheina kävelimme ensimmäisinä kapeaa kivitietä pitkin, joten saimme sitten ensimmäisinä kokea ärjyvän haamun juoksemisen suoraan näköä päin.. Seuraavalla opiskeluviikonlopulla en mene lähellekään sitä taloa.)

Pitää muuten mainita (ihan jo senkin takia, että tätä blogia seuraa muutama tuleva au pair), että Silver Bayn American Holidays on täyttä kuraa. Odotin kätevää infopakettia niistä oikeista amerikkalaista juhlista- mitä vielä! Käsiimme iskettiin paperinivaska, joka sisälsi keksityn juhlapäivän jokaiselle vuodenpäivälle.. Näistä sitten valittiin yksi, jonka jälkeen piti kaiken huippuna vielä keksiä oma juhlapäivä.. In your dreams. Scrapbooking ja kameraoppitunti (jonka nimeä en jaksa muistaa) sen sijaan oli aivan huippuja! Varsinkin kun meitä hellittiin ruskan väriloistolla. Me asennevammaisetkin jopa innostuttiin askartelemaan ja ottamaan kuvia, mikä on aika hyvin kun miettii, että tips traveling in the USA-tunnilla istuttiin takapenkin pahiksina minisuklaapatukoiden ympäröimänä. Hahaha.

Sunnuntain tulomatkalla muuten pelleiltiin: kirjoitimme lapulle "WILL YOU MARRY ME?" ja näytimme sitä kanssa-autoilijoille. Nähtiin myös Lamborghini ja vilkuteltiin takalasinpyyhkijänsä päälle unohtaneelle ajajalle.. Tavaramäärä tuntui lisääntyneen huimasti (mikä kyllä saattoi johtua pakkaustekniikan muutoksista), joten nukkuma-asennot olivat melko mielenkiintoisia (vaikka meillä oli minivan:D). Kotona minua odotti intialainen ruoka ja amerikkalainen perhe, taisin myös hieman kiljahtaa kun R tuli avaamaan ovea ja säikähdin (kiitos Silverin työntekijät, kiitos). Illalla yritin kovasti pitää simmuja auki A:n kanssa palloillessa (A muuten saa kosketettua jaloilla päätä mahallaan maatessaan!), on se opiskelu vaan niin rankkaa..

Tänään sain onneksi nukkua pitempään, kun minulla on maanantaiaamut vapaita. Keskipäivän jälkeen olen ollut kotona L:n kanssa, herranjestas kun tyttö on kasvanut viikonlopun aikana! Oikeesti! :D L on muuten alkanut sanomaan "Oh men", se on niin huvittavaa! Illalla pitää viimeistellä laatimani vuosisuunnitelma sekä toivoa, että suurin osa siitä toteutuu..























En ole ehtiny aikaisemmin julkaista näitä Targetissa räpsäistyjä halloweenkuvia (Halloweenhan siis valtasi kaupat joskus kuukausia sitten..)






torstai 21. lokakuuta 2010

day 74

Pitikin mennä eilen sanomaan, että jee, jee, pääsen salille, koska enhän sitten tietenkään sinne salille asti koskaan päässyt.. Päädyin viettämään viimeisen illan yhteisen illan A:n kanssa, koska tänään torstaina (on muuten kinkkistä kirjoittaa blogia aikaerollisille..) A nautti viimeistä ehtoollisitaan hostpoikiensa kanssa ennen huomista muuttoa.. Nyyyyyyhkis, on tämä aika kamalaa.

Tänään kuitenkin olimme L:n kanssa tosi kivoilla play dateilla, loppupäivästi pakkailin ja pesin pyykkejä sekä kärsin melko lamaannuttavasta väsymyksestä. Ja arvatkaas mitä.. Sain todistaa L:n ensimmäistä pottapissiä, kyllä täällä aplodit ja nauru raikasivat! Mun pienestä 2-vuotiaasta on kovaa kyytiä kasvamassa iso tytöntyllerö, niisk. Illalla näytin G:lle kotikuvia (vihdoin!), G sanoi ettei malta odottaa vierailua Suomeen! Isi muuten, G rakastui (mun) leikkimökkiin ja sanoi, että antaa mitä vaan jos rakennat tänne semmoisen teidän lomailun aikana (lomailusta puheen ollen, koittakaas suunnitella sitä!).. :D

Mun hostlapset muuten haluaakin trick or treatella joten tämä au pair kihisee halloweeninnostuksesta! Halloweenasu on tilattu ja karkkipussukka ostettu (i know, aikuiset ei sitä tarvii, mutta tämä on mun ensimmäinen ja viimeinen halloween joten aion valmistautua kunnolla!), enää tarvitsee odottaa reilu viikko siihen itse halloweeniin!

PS. Sain A:lta Hawaiin quartersin!!!! Enää puuttuu 21, heh.. Tajusin muuten äsken, että mulla ei ole vielä Pennsylvanian quartersia:D
PPS. Huomenna Silveriin, mahtiviikonloppu tiedossa, jihuu!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

day 73

Arvatkaa mitä? Olin täysin unohtanut, että viikonlopun opiskeluita varten pitäis myös pakata.. Jokainen joka tuntee minut, tietää kuinka paljon vihaan pakkaamista. USAn pakkaamiset lopetin viisi minuuttia ennen lähtöä Helsinkiin, että siihen nähden olen pakkaamisteni kanssa huisin ajoissa perjantain kello 12 lähtöä ajatellen. Sinne Silveriin pitäisi kuulemma ottaa mukaan jokin halloweenasukin, mistäs sellaisen repäisisin? Nyt ideoita kehiin, aikaa on about 36 tuntia!

Eilisilta oli muuten yksi kivoimmista arki-illoista viikkoihin. A tuli kylään (koska hän muuttaa perjantaina.....:<<<<), juoruiltiin mun sängyllä monta tuntia herkkujen kera. Tyttöjen juttuja ja suklaata, ei kai hyvään iltaan muuta tarvitse?

En ole muuten kertonut teille, että täällä ollaan ihan sekaisin baseballista. Phillyhän siis pelaa baseballia ja nyt on jännät paikat, koska Phillyn voitto on vaakalaudalla, mutta älkää kysykö miksi, koska en enää muista ketä vastaan ne pelaa ja mikä sarja tää on.. R yritti kuitenkin lauantaina selittää minulle baseballin saloja, mutta rakkaan veljeni ilmeestä voisi tässä vaiheessa päätellä, että pitää olla melko taitava, jos meinaa saada minut ymmärtämään urheilua. Sanoin kyllä R:lle, että pakkohan mun on käydä baseballpelissä kun kerran olen Amerikkaan tullut ja hän lupasi, että ensi vuonna menemme katsomaan jotain peliä. Saa nähdä ehditäänkö.. Mutta Philly-lippikset ja pyyhkeet (kuka tietää tästä ilmeisesti erittäin in-jutusta enemmän??) löytyy jo, R kun on saanut niitä potilailtaan:D Pitää ehkä vähän googletella noita baseballin saloja joku päivä..

Tänään olen pakkaamisen välttelyn lisäksi leikkinyt L:n kanssa, syönyt G:n ostamaa kurpitsajuustokakkua sekä yrittänyt olla nukahtamatta, uh.. Mutta illalla yritän ehtiä personalini kanssa treenailemaan, jee jee!

tiistai 19. lokakuuta 2010

days 69, 70, 71 and 72

Kaikenlaista häslinkiä ollut meneillään joten en ole ehtinyt blogiin mitän raapustelemaan muutamaan päivään.. Kamalan vaikea muistaa mitä tapahtui minäkin päivänä, mutta yritetään nyt kuitenkin..

Perjantai-illan keilailu oli muuten huippukivaa! Tarvitsin todellakin jotain erilaista touhua viikonlopuille, joten keilailu osui juuri sopivaan saumaan.

Lauantaina nukuimme A:n kanssa myöhään, söimme aamupalaa ja puimme A:n hostfamilytilannetta yhdessä G:n ja R:n kanssa. R googletti meidän program directorin ja löysi hänen kotinumeronsa, johon R sitten soitti hieman närkästyneen puhelun meidän muiden nauraessa vieressä. Heitin iltapäivästä A:n kotiin, kävin kirjastossa ja päätin kerrankin kävellä salille, koska sää oli aivan uskomattoman ihana. Rakastan syksyisiä puita ja raikasta ilmaa ja täällä todellakin saan nauttia hyvistä keleistä ilmeisesti pitkälle marraskuuhun.. Lauantai oli muutenkin niin kaunis päivä, lapset olivat pihalla kasaamassa lehtikasaa (johon myöhemmin sitten hypitään), kaikki olivat iloisia ja kun se ilma vaan oli niin raikas. Ja hei viihdyin salillakin pitkästi toista tuntia ja oikeasti nautin siitä! Salin jälkeen katsoin Marie Antoinettea ja makoilin sängylläni pimeässä, ah kuinka ihanaa. G lähti kavereidensa kanssa ulos ja me päätimme R:n kanssa tilata sushia ja majoittua tv:n ääreen lasten mentyä nukkumaan. TV:stä puheen ollen, toivon, että saatte jonain päivänä Suomeen sarjan nimeltä Outsourced (G:n kaveri kirjoittaa sitä!!), se on ihan huippuhauska!!

Sunnuntaina nukuin, makoilin sängyssä, skypetin tuntikaudet ja makoilin vähän lisää kunnes kahden maissa päätin vihdoin nousta ylös katsomaan poikien socceria (kera kameran, kerrankin jaksoin raahata sitä mukanani..). Hieman muuten sydän suli, kun M ja L juoksivat halaamaan saapuessani soccerkentille.. Laiska sunnuntai jatkui melko laiskana loppupäivänkin, istuskelin kotona kun L nukkui.. Heräsin kunnolla vasta illalla, jolloin kylvetin L:n ja pelleilin M:n ja L:n kanssa yrittäen saada heitä yöpukuihin. Pelleiltiin myös koko perheen voimin lasten kanssa, testailtiin kaikkia hassuja kehojuttuja, kuten sitä, että kun seisot ovensuussa ja yrität työntää oven seinämiä kauemmas käsivarsilla ne nousevat automaattisesti ylöspäin kun astut pois ovensuusta. Olipa tönkkö selitys, mutta tiiätte kyllä mitä tarkoitan! Kun G ja R jäivät laittamaan lapsia peteihin, minä päätin lähteä pienelle lenkille raikkaaseen ilmaan. Päädyin taas makoilemaan lenkin jälkeen meidän puumajaan lentokoneita ihastelemaan, siellä mieli lepää ja saa ihan rauhassa ajatella. Olin kyllä hieman ärsyyntynyt itselleni makoilusunnuntaista, mutta kai joskus sellaisiakin tarvitaan?

Maanantai oli todella hyvä päivä! Sain nukkua pitkään (lue: nukuin pommiin kun kerrankin olisi ollut kunnolla aikaa salille), nautin rauhallisesta aamusta, G teki minulle perunoita päivälliselle, A nautti little gymistään kun me aikuisetkin saatiin mennä vähäksi aikaa niiden kanssa hyppelemään. Vanhemmat joko saivat osallistua tai vain katsella, minä totta kai osallistuin kun kerran sain (olisitte nähneet A:n ilmeen, kun sanoin, että tietenkin osallistun)! Kuperkeikkoja en kuitenkaan ryhtynyt tekemään, koska ajattelin, että parempi kaikille, jos minua ei tarvitse lähteä kuljettamaan sairaalaan (varsinkin kun vanavedessäni mukaan lähtisi kaksi pientä lasta..).

Tiistai puolestaan oli vähän huonompi päivä. Tai no-ei huono, mutta raskas. L:llä oli uskomattoman tough day, joten kiukuttelua kuunneltiin melkein koko päivä. Aamupäivän kiukkujen jälkeen käytiin kirjaston satutunnilla ja haettiin M koulusta, jonka jälkeen katseltiin tyttöjen kesken Yo Gabba Gabbaa sekä maalailtiin basementissa. Illalla pojat kasasivat naapurinpoikien kanssa lehtikasaansa samalla kun minä pyörittelin tyttöjä ilmassa. Elämä oli hetken niin kaunista, ei ollut kiire mihinkään ja ympärillä raikasi aito naurunremakka. Olen muuten huomannut, että L:llä ja minulla on todella ainutlaatuinen suhde. L saattaa tulla tuosta vain ovelleni huutaen nimeäni, monesti iltaisin leikimme vielä hetken huoneessani ennen kuin G vie L:n nukkumaan. Näitä tarinoita nyt riittää jaettavaksi vaikka kuinka, mutta pitää kertoa teille yksi uusimmista: tänään istuskelin L:n kanssa sohvalla (vanhempien sisarusten käydessä nukkumaan) lämmitellen hänen käsiään, kun L yhtäkkiä tarttui minun käteeni puhallellen siihen ikään kuin lämmittäen sitä. Seuraavaksi tyttö kapusi syliini ja "lämmitteli" käsiäni lisää. Kuinka täältä voi ikinä lähteä pois?

perjantai 15. lokakuuta 2010

days 67 and 68

Koin eilen pakokauhun hetkiä, kun autossa istui tikkaria huutava 2-vuotias sekä äitiä huutava, kotiin haluava ja huonovointinen 3-vuotias, taivas kaatui niskaan vesisateen muodossa ja minä tajusin pankin pihassa, etten löydä autonavaimia mistään. Ajoin sitten edellisen pysäkin kautta kotiin, jossa käänsin autoa ympäri, kunnes...löysin avaimet ajajan penkin alta (anteeksi, mutta miten ne sinne joutuivat?)! Kaikki huolet katosivat sillä hetkellä, kun sain avaimet käsiini ja loppupäivän olinkin inhottavan onnellinen.

Eilinen oli siis todella kiire päivä, olin töissä melkein kellonympäryksen kun lapsilla on flunssaa ja Gkin sairastaa ja minä halusin olla mahdollisiman paljon avuksi, eikä mulla kyllä mitään ihmeellistä muutakaan tekemistä olisi ollut. Olin aamupäivän L:n kanssa play datella, jonka jälkeen tultiin kotiin syömään nopea lounas, haettiin M koulusta, kiiruhdettiin M:n tanssitunnille (ja voin sanoa, että ei hirveästi naurattanut, kun kannoin 2-vuotiasta, kameraa, käsilaukkua, 3-vuotiaan tanssivaatelaukkua, pidin 3-vuotiasta kädestä, yritin lukita autonovia ja suojata lapsia sateelta sekä vielä kävellä ripeästi tanssitunnille), jossa M ei sitten halunnutkaan tanssia, joten ei muuta kuin kamat olalle, 2-vuotias käsivarsille ja nokka kohti autoa ja sitä riivatun pankkia, jonka pihassa alkoi elämäni kauhein viisitoistaminuuttinen.. Kotona katseltiin Yo Gabba Gabbaa, syötiin, lueskeltiin ja vain istuskeltiin kun M oli huonovointinen. G:n tultua kotiin hain pojat koulusta ja lähdin A:n kanssa pankin kautta (pääsin jopa sisälle asti tällä kertaa) little gymiin, joka oli kuulemma "worst gym class ever".. Haettiin A:n kanssa R ja päädyttiin puhumaan hassuista sanoista autossa. Suomen kielessä kuulemma tarvitsee vain yhdistää paljon tuplakonsonantteja sekä lisäillä muutamia vokaaleja ja varmistaa, että sana on tarpeeksi pitkä.. :D Kotona puin tytöille yökkärit, nappasin L:n ja vein R:n johonkin tapaamiseen, minkä jälkeen leikin vielä L:n kanssa hetken ennen kuin pääsin vapaalle. Istahdin päivälliseni jälkeen television (ja tietokoneen) ääreen ja katsoin Greyn anatomian ennen kuin painuin pehkuihin.

Tänään sain nukkua pitkään, heräsin itse joskus puoli kymmenen maissa! G lähti asioille ja minä jäin tyttöjen kanssa kotiin, M ei siis ollut tänään ollenkaan koulussa. Jouduin laittamaan mielikuvituseni äärimmilleen, kun jouduin sepustamaan tarinoita prinsessoista ja barbeista.. Yleensä he päätyivät leipomaan pinkkejä cupcakeseja, aika kehittävää.. Gkin tuli jossain vaiheessa kotiin päiväunille, me jatkettiin tyttöjen kanssa lukemista ja leikkimistä. G:n herättyä sain vapaan tunnin, jonka aikana muuten tein löytöjä meikkipussukastani (uskomatonta, että en ole käyttänyt kuin paria meikkituotetta yli kahteen kuukauteen..).

Tällä hetkellä katson M:n kanssa Tinker Bell-leffaa, koska G ja L lähtivät joillekin vauvakutsuille tms. Illalla luvassa olisi päivällinen cheesessä sekä keilailua A:n kanssa (jos me nyt onnistutaan löytämään se keilailupaikka tästä lähistöltä..)

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

days 65 and 66

Päivän ärsytys: kuukausi sitten marssin Macy'sille aikeenani avata Macy's account (jolla siis saa -20% kaikesta), no, se kassatyyppi teki jotain väärin ja minulle ilmoitettiin, että tulepa kuukauden päästä takaisin.. No minäpä tulin kuukauden päästä takaisin, vain kuullakseni, että jokaisella Macy's accountin haluavalla tulee olla viimeaikaista luottokorttiliikennettä. Ette sitten voineet kertoa tätä hieman aikaisemmin, jotta ne olisi laskenut päiviä accountin avaamiseen? Murr.

Mitäs muuta.. A muuttaa pirun kauas (tai no ei ehkä pirun, mutta parin-kolmen tunnin(!) päähän kuitenkin), en halua hengailla espanjankielisten kanssa ja jos vapaapäivinäni ei ala tapahtumaan niin tulen hulluksi. Overall täällä menee todella hyvin, kaipaan vaan jotain kunnon toimintaa harvoille kokonaisille vapaapäivilleni..

Tulin muuten juuri salilta, personalini beat uppasi mua oikeen kunnolla.. Ja ostin lisää puolituntisia, jei! Hassua muuten, oon alkanut tunnistamaan salilla kävijöitä, samat naamat siellä pyörii illasta toiseen (omg, tajusin juuri, että olen alkanut tunnistamaan salilla kävijöitä ja olenyksiheistä. Vau, oon aika ylpee itestäni! Ainakin vielä..). Tänään olin L:n kanssa aamupäivän, käytiin vähän mallilla kiertelemässä (hyvää kuntoilua minulle, kun saan kanniskella häntä joka paikkaan) sekä törmättiin suomalaiseen L:ään ja ruotsalaiseen A:han (joka on vieläkin täällä! Luulin, että hän lähti kuukauden mittaiselle Ruotsinreissulleen jo ajat sitten.. Ilmeisesti olin väärässä.) Iltapäivällä hengailin A:n, M:n ja L:n kanssa pihalla, A kun tuli "huonon olonsa" takia aikaisemmin koulusta kotiin. Pelailin A:n kanssa wiitä, puhuin mummun kanssa skypessä ja päästin G:n päiväunille (hänellä on oikeasti erittäin pitkittynyt flunssa ja koska en kaivannut vapaa-aikaa niin ajattelin että miksikäs en voisi olla lasten kanssa datailun sijasta). L ei nukkunut tänään päiväunia ollenkaan, M sen sijaan nukkui vähän liiankin kanssa, joten tullessani salilta kotiin minua odotti pirtsakka 3-vuotias kysymystulvan kanssa..

Tiistaina meillä muuten oli päivälliseksi feikkilihamakaronilaatikkoa, tuli pienen pieni kaipuu äitin höyryävien kattiloiden ääreen (EI niiden "äiti tulin vihdoin kotiin, mitä ruokaa?" "voisit viettää aikaa kotonakin syötiin jo sulle ei jäänyt mitään lämmitä jotain" ... "jääkaapis ei oo mitään" "voi voi"-keskusteluiden ääreen..) Ja ai niin, olin tiistainakin salilla, koska viikonlopun salikerrat jäivät väliin, piti siis vähän kiriä.. Tiistaina oltiin myös satutunnilla kirjastossa, sekä myöhemmin kävin vielä M:n kanssa lainaamassa pinon prinsessakirjoja, joita sitten ahkerasti lueskeltiin iltapäivällä.

Olen tässä pohtinut, että olisi ehkä ihan viisasta aloittaa Galleakin lueskelemaan, kun ei näköjään vapaapäivinä tapahdu mitään jännää (katkeroidun!)..


PS Voi please, sanokaa joku näille ihmisille, että minä en ole L:n äiti.. Tänäänkin yksi vanhempi pariskunta tuli ihastelemaan, että onpas söpö tytär ja vielä kysyi L:ltä (joka on siis vasta kaksi eikä aina ymmärrä mitä häneltä kysytään) että onkos tämä sinun äitisi, johon L reippaana "yes!".

maanantai 11. lokakuuta 2010

days 63 and 64

Mistä aloittaisin? Siitä, että leikkasin otsahiuksia, vai siitä, että 2-vuotiaallamme on "i do it!" tai vastavuoroisesti "I wanna mommy/Roosa do it"-vaihe vai siitä, että jouduin laittamaan tänään samaisen 2-vuotiaan jäähylle saatuani nyrkistä naamaan. Vai siitä, että täällä on niin lämmintä, että lapset voivat hyppiä uikkareissa vesileikkien äärellä.. Vai kenties siitä, että 2-vuotias kakkasi tänään ensimmäistä kertaa pottaan! Vai siitä, että meillä oli tänään lihaa päivälliseksi ja minä huomasin, että 'englantilaiset muffinit', joita G pyysi antamaan A:lle olivat maitotuote! Jee, alan olemaan melko hyvä tässä kosherissa. Olin buukannut tälle päivälle parit skypettelyt, mutta heh, vapaa aamupäiväni vaihtuikin ruokakauppoihin ja muutenkin päivä oli todella kiireinen. G purki Sukkotin, pojilla ei ollut koulua, R:llä oli viikottainen pitkä työpäivä, meillä oli päivällisvieraita(eli kokkaavat äidit, au pair ja seitsemän lasta).. Busybusybusy päivä siis, mutta plussaa oli se, että päänsärky iski vasta hetki sitten! Pakko jakaa teidän kanssa pari tarinaa päivän ajalta! Viikkasin iltapäivällä pyykkejä, kunnes L heräsi kysellen äitiä. Koska G kokkasi ystävänsä kanssa, päätin lähteä lyhyen alakertavisiitin jälkeen mankuvan L:n kanssa yläkertaan laittelemaan pyykkejä, mutta päädyinkin hyppimään ympäri yläkertaa L sylissäni(=viihdyttämään itkevää 2-vuotiasta), hypittiin hevosta ja kamelia ja L nauroi niin paljon, että minuakin alkoi naurattaa ihan kunnolla. Kaiken lisäksi hänestä oli oikeasti apua pyykkien laitossa, tyttönen kuljetti viikkaamiani vaatteita ihan oikeisiin paikkoihin! Viisas lapsi. Toinenkin tarina liittyy L:ään.. Haettuani R:n tulin huoneeseeni, mutta ei kulunut kuin pari minuuttia kun kuulin askeleita portaissa ja "roosa roosalta" voimistuvan L:n äänen.. Kohta pikkuinen olikin oven takana, sanoi "haluan tulla huoneeseesi" ja olikin saman tien pelleilemässä minun vieressäni. Hypittiin sitten hetki sängyllä, kunnes G tuli hakemaan L:ää sanoen, että annetaan Roosalle vähän omaakin aikaa. Ei mua kyllä yhtään haitannut, että L halusi tulla minun huoneeseeni, se on niin suloinen.

Sunnuntaina hain A:n meille, hengailtiin, juteltiin R:n kanssa, leikittiin tyttöjen kanssa (M nautti täysin siemauksin kahdesta au pairista ja loputtomasta huomiosta) ja skypeteltiin vuorotellen. A:n tilanne ei ole kovin ruusuinen, nykyinen hostäiti on aivan hirveä, mahdollinen uusi hostperhe ei tahtonutkaan A:ta, LCC ja program director eivät ole olleet tavoitettavissa (ja meillehän niin toitotettiin, että he ovat meitä varten, mihin aikaan tahansa..) ja kaiken hyvän päällä on pelko siitä, että A joutuu lähetetyksi kotiin (jos uutta perhettä ei löydy..). Käytiin illalla hengailemassa Targetissa ja Bed Bath&Beyondissa sekä syötiin meillä intialaista! Taisin syödä ensimmäistä kertaa intialaista..? Vein A:n myöhään kotiin, minkä jälkeen päädyin esittelemään R:lle kuvia suomikavereistani (ja tähän taisi hurahtaa pari tuntia, hups.). Amerikkalaiset muuten kutsuvat enojen&setien vaimoja tädeiksi ja tätien miehiä sediksi, joten R oli hieman ihmeissään kun selitin, että "tämä tässä on my uncle's wife" ja hänen äitinsä puolestaan "my aunt's husband".. Pienten selitysten jälkeen R kuitenkin pääsi kärryille suomalaisten käsityksestä tädeistä ja sedistä, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun selitin, että "no nää on vähän niinku mun sisaruksia ja tota no tää on niiden täti jota saan kutsua myös omaksi tädikseni.." romutin kaiken logiikan tätisetä-systeemistäni..

Päänsärkyinen au pair lähettää kaikille sylillisen auringonpaistetta (koska täällä sitä tuntuu riittävän), good night!

lauantai 9. lokakuuta 2010

days 61 and 62

Jihuu, varasin just lentoliput Seattleen tammikuussa!! Here I come Derek (and Tiia..)!

Eilen juhlittiin nuorimmaisen synttäreitä, joten koko päivä oli yhtä huisketta. G aloitti ruuan laittamisen jo aamuvarhaisesta, minä puolestani nappasin L:n mukaan pankkiin ja ruokakauppaan. Lounaan jälkeen katoin pöydän, siivoilin keittiötä ja olin tyttöjen kanssa ulkona, sisällä ja taas ulkona. Iltapäivällä G lähti tyttöjen kanssa hakemaan tätiään, minä jäin kotiin vahtimaan autotallin oven korjaajia ja samaa matkaa heidän kanssaan lähdin hakemaan poikia koulusta.. G, hänen tätinsä, tytöt sekä minä ja pojat saavuimme melkein samaa aikaa kotiin, minkä jälkeen minulla oli vapaata jonka käytin suvereenisti laiskotteluun. Illalla juhlimme L:ää ja täytyy sanoa, että jopa synttärit ovat täällä eri luokkaa kuin Suomessa.. 2-vuotiaan synttärilahjakeko oli yhtä iso kuin suomalaisten lapsien joululahjapinot.. Vanhemmat lapset hoitivat lahjojen avaamisen paremmin kuin hyvin, minkä jälkeen pääsimme syömään ja leikkaamaan kakkua (jota koristivat Yo Gabba Gabban hahmot!). Myöhemmin illalla lähdin vielä A:n kanssa juustokakuille Cheeseen (voitteko uskoa etten jaksanut kuin puolet juustokakustani..) koska hän on rematchissa (kamalan yksinhuoltajahostäitinsa takia) eikä oltu ehitty puhumaan kunnolla viikolla. Tulimme Cheesestä vielä meille juttelemaan, joten menin nukkumaan myöhään ja väsyneenä.

Tänään olen viettänyt laiskottelupäivää. Heräsin myöhään, söin aamupalaa (puuroa mansikoilla ja hunajalla<3), kävin kirjastossa, katsoin Crazy Heartin (omg, COLIN FARRELL laulaa siinä! Muutenkin oli kyllä erittäin näkemisen arvoinen leffa, onneksi vihdoin sain aikaseksi katsoa sen!), olin koneella, söin myöhäistä lounasta, kävin kirjastossa, katsoin Ratatouillen (toinen erittäin näkemisen arvoinen leffa) ja varasin ne lentoliput. Kohta jään lasten kanssa kotiin, toivottavasti saan heidät nukkumaan sujuvasti..

PS päätä särkee:S

torstai 7. lokakuuta 2010

day 60

Ilmoitusluontoiset asiat: OTIN PIDENNYKSET POIS! (Huomatakseni että omat hiukset ovat melkein yhtä pitkät.......) Ah mikä vapauttava tunne, olin kulkenut ihanilla pitkillä hiuksillani melkein kuusi kuukautta ja olin kyllä lopensa kyllästynyt pidennyksiin tällä erää..

Päänsärky pitää otteessaan, toivottavasti saan huomenna nauttia L:n synttäripäivästä ilman jatkuvaa kipua. Tänään minulla oli erittäin kiva ja erikoinen päivä. Söin aamupalaksi puuroa (mmm, pakkohan tälläiset tärkeät asiat on kertoa..) ja katselin Modern Familyä kun odottelin, että L heräisi.. Sattumalta satuin bongaamaan Modern Familystä Marimekon kankaalla päällystetyn tyynyn!! Uskomatonta! Olin niin innoissani löydöksestäni, että pamautin jalkani rahiin kun kiiruhdin kertomaan suomilöydöksestäni taloudenhoitajallamme.. L:n herättyä (ja aivan järkyttävän kakkavaipan vaihtamisen jälkeen) lähdimme käymään pankissa ja ruokakaupassa. Palasimme reissultamme sopivasti lounaalle, jonka jälkeen minulla oli vapaata muutama tunti, mitkä käytin pyykkien pesemiseen ja Preciouksen katsomiseen. Illalla olen hengaillut lasten kanssa, syönyt päivällistä, hakenut R:n L:n kanssa, ottanut melko väkivaltaisesti ne pidennykset pois (myönnetään: päädyin leikkaamaan suurimman osan..) sekä katsonut Preciouksen loppuun. Huomenna on taas perjantai, mihin ihmeeseen tämäkin viikko taas meni?

PS

puolivälissä kohti pidennyksettömyyttä..


note to self: älä lauleskele jos yrität ottaa itsestäsi kuvaa
(ja kyllä, noi on mun omat hiukset... Kuinka nuita nyt raaskii leikata??)

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

days 58 and 59

Hemmetin elukat vaanii mua! Tänään pesukarhujen-minkä-lie-otuksien sijaan tiellä hyppeli peura! Tai jokin muu bambi.. Kaiken lisäksi vielä samassa paikassa kuin ne pesukarhut..

Pakollisesta ilmoitusluontoisesta asiasta pääsemmekin erääseen ilmoitusluontoiseen ja erittäin epämiellyttävään faktaan, nimittäin siihen, että mulla on nyt kolmatta päivää putkeen päänsärky.. Tänään viimein taivuin ottamaan särkylääkkeen, koska ei olla R:n kanssa ehditty akupunkturoimaan minua vielä tällä viikolla.

Mitäs muuta, tänään (eikun eilen?) söin ensimmäistä kertaa USAan saapumiseni jälkeen puuroa ja voi vitsi kun se onkin niiin hyvää! Yllätän jo itseni haaveilemasta puurosta marjoilla, puurosta hunajalla, puurosta siten ja täten ja tuoten. Nam. Tänään tunsin itseni amerikkalaiseksi, kun puin päälleni pitkän takin ja uggit sekä kannoin nuorimmaista joka paikkaan. En tiedä miten nuo liittyvät amerikkalaisuuteen.. Ehkä edes hitusen siten, että täällä ei tosiaan ole vielä UGG-kylmää. Tänään kuluneen sanonnan tapaan sää oli kuin morsian. Päivien sadeputki hellitti viimein ja saimme nauttia raikkaasta, sopivan kirpeästä, mutta samalla kuitenkin kivan lämpimästä ilmasta. Aamulla kävin L:n kanssa autoillen pankissa ja kirjastossa (se yksi ihana kirjastotäti tunnistaa mut jo kaukaa:D), mutta lounaan jälkeen oltiin pihalla vaikka kuinka kauan-pirtsakka pikku au pair ei olisi halunnut sisälle ollenkaan. Muutaman tunnin vapaa-ajallani katsoin Gleen ja lueskelin sekä juttelin suomalaisten kanssa (aka podin päänsärkyä, minkä takia en jaksanut tehdä mitään muuta kuin tuijottaa näyttöjä). Illemmalla herätin L:n, jonka jälkeen piirreltiin ja leikittiin.. Päivällisen jälkeen lähdin salille, personal trainerini piiskasi minua taas oikein urakalla. Salin jälkeen halusin vielä lenkkeillä pihalla, koska oli niin ihanan raikas ilma. Lyhyen lenkin jälkeen päädyin lasten "puumajaan" makoilemaan lentokoneita tuijotellen. En voi sanoin kuvailla kuinka rentouttavia nuo 20 minuuttia olivat.. Päätin poistua majasta tyylikkäästi liukumäkeä pitkin, mutta koska liukumäki olikin melko liukas päädyin tyylikkäästi takapuolelleni maahan..

Tiistaista en enää edes muista paljoa (heh, siitähän on jo niin kauan..). Jos sanon, että olin lasten kanssa niin ei voi mennä kovin paljoa pieleen:> AI NIIN! Muistanpa. Olin illan töissä, joten laitoin taas lapset nukkumaan. Olen kyllä hemmotellut heidät pilalle, koska normaalin yhden neljäsosan sijaan kolme neljäsosaa vaatii minut vierelleen nukahtaakseen.. Koska en todellakaan voi pysyvästi totuttaa heitä siihen, käskin yhden neljäsosan ajatella maailman pehmeintä pilveä, sulkea silmät ja rentoutua. Yhdelle neljäsosalle sanoin parin minuutin vieressäolon jälkeen, että menen käymään vessassa ja tulen kohta takaisin, suukottelin paljon ja jätin nimeäni huutavan lapsen sänkyynsä.. Auts kuinka kamala tunne. Yhden neljäsosan vieressä on pakko makoilla, yleensä au pair meinaa kyllä itsekin nukahtaa.. Mutta onneksi M nukahti parissa minuutissa, poc siis.

Oho, hups, nyt tuli päivät väärässä järjestyksessä! Luultavasti tämä vaivaa mua huomenna niin paljon, että käyn vähän muokkaamassa tätä tekstiä.. We'll see, until then: kärsikää kylmyydessänne! :>

maanantai 4. lokakuuta 2010

days 56 and 57

Kaksi kuukautta. Kaksi kuukautta sitten lähdin vuoden kestävään reissuun painavine matkalaukkuineni ja nyt olen pisteessä, jossa tuosta vuodesta on eletty yksi kuudesosa. Uskomatonta. Kun katsoo taaksepäin, huomaa kuinka lyhyt aika kaksi kuukautta oikeasti onkaan. Vastahan minä astuin John F. Kennedyn paahtavaan helteeseen.. Kahdessa kuukaudessa on kuitenkin tapahtunut monia asioita, joista mielestäni merkittävin vuoden kannalta on se, että arki on muuttunut rutiininomaisemmaksi. Olen osa hostperhettäni ja he ovat osa minua. Pienet asiat (kuten se, että kuulin L:n kysyvän herätessään minua tai se, että M juoksi halaamaan tultuaan koulusta kotiin tai se, että A sanoi äidilleen että tarvitsee minua nukahtaakseen) osoittavat, etten ole täällä vain hostperheeni palvelija vaan oikeasti osa heitä.

Sunnuntaina hostit lähtivät jonkin tuttavaperheensä lapsen nimenantotilaisuuteen tms (lapsi on vuoden, öö?) joten minulla oli poikkeuksellisesti vapaata koko päivä. Saksalainen A-C tuli meille, katsoimme King Kongin (eräs elämäni huonoimmista leffakokemuksista..) ja juttelimme niitä näitä. A-C:n lähdettyä pyysin A:ta kylään, mutta koska A eksyi pahasti matkalla meille (he muuttivat viikonlopun aikana) päädyimme erittäin myöhäiselle päivälliselle Cheeseen (aion käyttää lyhennystä Cheese The Cheesecake Factorysta.. :D). Olipas laiska sunnuntai..

Maanantaina minulla oli vapaa aamu, kuten aina. Pesin pyykkejä, katsoin täykkärit sekä kuuntelin tarkkaavaisena autotallin ovea korjaamaan tulleen miehen puheita(meinasin siinä sivussa jäätyä..). Ihan kiva, että viime viikolla ovea korjaamaan tullut mies sanoi, että "tähän tarvitaan erikoisvaijeri", joka niiden piti tilata viime viikon lopussa. No, tämä maanantain tyyppi sitten totesi, että "tähän tarvitaan erikoisvaijeri".. Ahas. Olis ihan kiva jos saisitte sen vaijerin jopa tilattua.. Iltapäivällä leikin L:n, M:n sekä M:n kaverin E:n kanssa. E on meillä tosi monesti play dateilla ja tytöt onneksi yleensä leikkivät tosi nätisti.. Tänään M oli vähän väsynyt ja E vilkkaalla päällä, joten jouduin jopa pari kertaa jäähdyttelemään heitä. Illemmalla kylvetin L:n, siivoilin lasten kanssa heidän huoneensa, leikitin L:ää, M:ää ja A:ta, pidin A:lle puhuttelun, kielsin, kielsin, kielsin, rauhoittelin, korotin ääntäni, puutuin 'leikkeihin'.. Meillä oli siis melko villi ilta ja taidan mennä nukkumaan heti kun olen hakenut R:n.

PS I'm so in love with my UGGs.

lauantai 2. lokakuuta 2010

day 55

Luulitteko, että Miikka saisi nimipäivänään vain postauksen? Hahah, olitte väärässä. Kuvat tulevat myöhässä, mutta tälläinen nimipäivä Miikalla siis oli:



Messed up viikonloppu vaihtui ihan kivaksi viikonlopuksi tosi kivoilla mausteripauksilla. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä Six Flags-huvipuistoon lauantaina (aka tänään), kunnes monien vaiheiden kautta huvipuisto vaihtui King of Prussia malliin, mikä vaihtui vielä viime tingassa brunssiin Under the Oak cafessa, ikiomaan Willow Grove malliin, lastenhoitoon sekä mahdolliseen sunnuntaihengailuun. Eilen illalla olin uskomattoman ärsyyntynyt, koska joka ikinen suunnitelma tuntui menevän mönkään. Mutkien kautta päädyin siis A:n kanssa brunssille Under the Oak cafeeseen, jota G oli suositellut, eikä suotta, sillä se oli aivan mielettömän ihana paikka. Söpö, pien, tunnelmallinen, namia ruokaa eikä edes kovin ylihinnoiteltua. Meinasin muuten matkalla sinne ajaa kolarin (joutua kolariin?), koska jokin idiootti päätti keskellä ajamaani mainroadia kääntyä minun eteeni stop-merkillä varustetulta tieltä.. Jos en olisi saanut väistettyä risteävälle tielle niin olisimme ajaneet aika mojovan kolarin. Pidin sille idiootille saarnan liikennesäännöistä, onneksi hän itsekin myönsi että oli vähällä aiheuttaa kolarin ja pahoitteli pahoittelemisen jälkeen. Ei minulle turhaan sanottu, että philadelphialaiset ovat "bad drivers". Eniveis, äiti, kellekään ei käynyt mitään, auto on kunnossa, minä en aiheuttanut ko tilannetta enkä saanut traumoja:>
















Heitettyäni A:n kotiin menin mallille kiertelemään ja päädyin tutustumaan erään vaateliikkeen kahteen myyjään sekä erään kojun israelilaiseen myyjään. Rakastan sitä, että täällä voi oikeasti tutustua myyjiin ja muihin randomeihin ihmisiin todella helposti. Vaikka Suomessakin ollaan hieman edistytty tässä asiassa, niin yleensä vuorovaikutus kaupoissa rajoittuu "voinko auttaa kiitos ei":hin. Pacsunin myyjien kanssa päädyin tasolle, jolla he vaativat minua tulemaan takaisin päivittämään kuulumisia. He myös rakastuivat pitsihihaiseen paitaani, jonka ostin kesällä Pariisista ja olivat molemmat vahvasti sitä mieltä, että paidasta näkee, että se on Euroopasta.. Okei? Sain muuten israelilaisestakin myyjältä kehuja samaisesta paidasta, piristävää! Ja Pacsunin myyjät kehuivat englantiani ja kun kaiken lisäksi aurinko paistoi ja olin syönyt brunssin Under the Oak cafessa, olin ällöttävän iloisella tuulella. Löysin muuten L:llekin ihanan paidan lastenvaateliikkeestä perhospaidan kaveriksi synttäreitä varten. Ja ostin ne kauan himoitsemani UGGit..

PS Päädyin muuten vahingossa perjantai-iltana amerikkalaisen tyypin (jokin A:n tuttu) 30-vuotissynttäreille. Täytyy sanoa, että oli kuivimmat kemut evö.. Mutta cookiesit oli hyviä.

perjantai 1. lokakuuta 2010

days 53 and 54

Täällä sataa. Neljättä päivää putkeen. Se joka sanoo, että Amerikassa kaikki on suurta, on väärässä, sillä Amerikassa kaikki on valtavaa. Jopa sade. Ajoin eilen rankkasateessa, pelkäsin koko ajan joutuvani vesiliirtoon enkä kaiken hyvän lisäksi nähnyt eteeni metriäkään, joten oli kovin nautinnollista ajaa. Sateesta siirrynkin sujuvasti jopa vesiliirtoa huonompiin uutisiin nimittäin siihen, etten ole ollut salilla kahteen päivään. Mulla on vieläkin lihakset totaalisen jumissa keskiviikon personal trainer-session jäljiltä, jonka takia tarkoitus oli vain levätä eilinen ja käydä tänään tekemässä cardiota, mutta salin sijaan päädyinkin Starbucksiin istumaan (kirjoitan tätä siis Starbucksissa). Nyt mulla on kuitenkin äärettömän huono omatunto, varsinkin kun erehdyin juomaan tuplasuklaacremen (whatever. ei edes ollut hyvää:S), mitä kadun nyt enemmän kuin mitään muuta ikinä. Päätin juuri kirjoittaessani tuota tuplasuklaacreme-kohtaa että lähden salille hieman ennen kahdeksaa. Minulla on siis 25 minuuttia aikaa kirjoittaa teille parista viime päivästäni.. Lets begin!

R:llä ei taaskaan ole ollut töitä parina viime päivänä, joten minun työpäiväni ovat olleet melko lyhyitä ja iisejä. Torstaina hengailtiin kotona (ja koska satoi, olimme pääosin sisällä). Illalla hain A:n meille joogailemaan, mutta jooga kuitenkin vaihtui The lovely bonesiksi, erääksi elämäni vaikuttavammaksi leffakokemukseksi. Vau, melko hienosti tiivistetty torstai..

Perjantaina hengailin ensin kotona R:n ja A:n kanssa (muut olivat synagogalla, mutta A jäi kotiin koska hän on ollut vähän huonovointinen parina viime päivänä) ja myöhemmin muidenkin kanssa. Kävin kaupassa ja pankissa sekä hengailin lisää, söin sapatin päivällisen (R:n valmistamaa!) ja tulin tänne Starbucksiin. Odotan oikeasti syksyä, kylmempiä kelejä ja vaihtelua kesävaatteisiin niin paljon, että puin päälleni sukkahousut, tunikan ja takin.. Vaikka täytyy myöntää, että se ei ehkä ollut viisain päätökseni.

Vau, tämä oli kyllä nopeasti kirjoitetty postaus. Tuplasuklaacreme ällöttää, oikeasti se oli melko pahaa ja nyt tekisi vain mieli uunituoretta ruisleipää voilla. :< Lähettäkää joku mulle tuoretta ruisleipää?

PS Tajusin juuri, että tänään on lokakuun ensimmäinen päivä. Mihin ihmeeseen syyskuu hävisi? Oikeasti, siinä meni mun syyskuu USAssa enkä edes ehtinyt tajuamaan, että oli oikeasti syyskuu..