maanantai 11. lokakuuta 2010

days 63 and 64

Mistä aloittaisin? Siitä, että leikkasin otsahiuksia, vai siitä, että 2-vuotiaallamme on "i do it!" tai vastavuoroisesti "I wanna mommy/Roosa do it"-vaihe vai siitä, että jouduin laittamaan tänään samaisen 2-vuotiaan jäähylle saatuani nyrkistä naamaan. Vai siitä, että täällä on niin lämmintä, että lapset voivat hyppiä uikkareissa vesileikkien äärellä.. Vai kenties siitä, että 2-vuotias kakkasi tänään ensimmäistä kertaa pottaan! Vai siitä, että meillä oli tänään lihaa päivälliseksi ja minä huomasin, että 'englantilaiset muffinit', joita G pyysi antamaan A:lle olivat maitotuote! Jee, alan olemaan melko hyvä tässä kosherissa. Olin buukannut tälle päivälle parit skypettelyt, mutta heh, vapaa aamupäiväni vaihtuikin ruokakauppoihin ja muutenkin päivä oli todella kiireinen. G purki Sukkotin, pojilla ei ollut koulua, R:llä oli viikottainen pitkä työpäivä, meillä oli päivällisvieraita(eli kokkaavat äidit, au pair ja seitsemän lasta).. Busybusybusy päivä siis, mutta plussaa oli se, että päänsärky iski vasta hetki sitten! Pakko jakaa teidän kanssa pari tarinaa päivän ajalta! Viikkasin iltapäivällä pyykkejä, kunnes L heräsi kysellen äitiä. Koska G kokkasi ystävänsä kanssa, päätin lähteä lyhyen alakertavisiitin jälkeen mankuvan L:n kanssa yläkertaan laittelemaan pyykkejä, mutta päädyinkin hyppimään ympäri yläkertaa L sylissäni(=viihdyttämään itkevää 2-vuotiasta), hypittiin hevosta ja kamelia ja L nauroi niin paljon, että minuakin alkoi naurattaa ihan kunnolla. Kaiken lisäksi hänestä oli oikeasti apua pyykkien laitossa, tyttönen kuljetti viikkaamiani vaatteita ihan oikeisiin paikkoihin! Viisas lapsi. Toinenkin tarina liittyy L:ään.. Haettuani R:n tulin huoneeseeni, mutta ei kulunut kuin pari minuuttia kun kuulin askeleita portaissa ja "roosa roosalta" voimistuvan L:n äänen.. Kohta pikkuinen olikin oven takana, sanoi "haluan tulla huoneeseesi" ja olikin saman tien pelleilemässä minun vieressäni. Hypittiin sitten hetki sängyllä, kunnes G tuli hakemaan L:ää sanoen, että annetaan Roosalle vähän omaakin aikaa. Ei mua kyllä yhtään haitannut, että L halusi tulla minun huoneeseeni, se on niin suloinen.

Sunnuntaina hain A:n meille, hengailtiin, juteltiin R:n kanssa, leikittiin tyttöjen kanssa (M nautti täysin siemauksin kahdesta au pairista ja loputtomasta huomiosta) ja skypeteltiin vuorotellen. A:n tilanne ei ole kovin ruusuinen, nykyinen hostäiti on aivan hirveä, mahdollinen uusi hostperhe ei tahtonutkaan A:ta, LCC ja program director eivät ole olleet tavoitettavissa (ja meillehän niin toitotettiin, että he ovat meitä varten, mihin aikaan tahansa..) ja kaiken hyvän päällä on pelko siitä, että A joutuu lähetetyksi kotiin (jos uutta perhettä ei löydy..). Käytiin illalla hengailemassa Targetissa ja Bed Bath&Beyondissa sekä syötiin meillä intialaista! Taisin syödä ensimmäistä kertaa intialaista..? Vein A:n myöhään kotiin, minkä jälkeen päädyin esittelemään R:lle kuvia suomikavereistani (ja tähän taisi hurahtaa pari tuntia, hups.). Amerikkalaiset muuten kutsuvat enojen&setien vaimoja tädeiksi ja tätien miehiä sediksi, joten R oli hieman ihmeissään kun selitin, että "tämä tässä on my uncle's wife" ja hänen äitinsä puolestaan "my aunt's husband".. Pienten selitysten jälkeen R kuitenkin pääsi kärryille suomalaisten käsityksestä tädeistä ja sedistä, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun selitin, että "no nää on vähän niinku mun sisaruksia ja tota no tää on niiden täti jota saan kutsua myös omaksi tädikseni.." romutin kaiken logiikan tätisetä-systeemistäni..

Päänsärkyinen au pair lähettää kaikille sylillisen auringonpaistetta (koska täällä sitä tuntuu riittävän), good night!

2 kommenttia:

  1. Voisitko lähettää sitä lämpöä tänne jääkauden keskelle?

    VastaaPoista
  2. Lähetin jo sen sylillisen, mutta voin laittaa postissa tulemaan kilokaupalla! ^^ Eiku en postissa (koska niin kallista), käykö facebook? Mut hei oikeesti, olis se lumi jo aika jees täälläkin!

    VastaaPoista