tiistai 31. elokuuta 2010

days 22 and 23

Eilen olin taas poikien kanssa vesisotaa.. Ulkona oli sairaan kuuma ja koska olin luvannut pojille vesileikkipäivän niin päädyimme pariksi tunniksi paahteeseen vesipyssyjen kanssa. Iltapäivällä leikin lasten kanssa kellarissa, tytöt maalaili ja pojat leikki palloilla. Illalla jouduin pitämään hostisälle kahden tunnin esittelyn Suomesta, ehdittiin käymään läpi eräs uskonlahko sekä Lapin lumihotelli ja muutama muu Lapin matkailuun liittyvä asia. Hostisä innostui aika paljon lumihotellista, poroajeluista, lumikenkäsafareista, jääbaarista yms yms yms.. Hostit nauroivat yhdessä pukeutumisohjeille lumihotelliyötä varten sekä kauhistelivat, kuinka hirveä pakkanen -2 astetta on.. Hostäiti sanoi, ettei ikinä selviäisi lumihotelliyöstä:D Hostisän jano uusiin asioihin ei kyllä tyrehdy koskaan, joten tästä tulee hänen kysymystensä suhteen erittäin pitkä ja vaikea vuosi.. Olen joutunut vastaamaan jo mm. seuraaviin kysymyksiin:
"kuinka Suomen taloudella menee?"
"kuinka Suomen opiskelujärjestelmä toimii?"
"monelta aurinko nousee ja laskee Suomessa talvisin?"
"voiko Suomessa nähdä talvella kuun ja auringon samaan aikaan?"
"millaisia puolueita Suomessa on ja mitä ne kannattaa?"
"kuinka Suomi suhtautuu Obamaan?"
"mitkä ruuat ovat Suomen perinneruokia?"
"missä suomalaiset matkustavat?"
"mitkä maat ovat Suomen päävientimaita?"

...

Näistä kysymyksistä suurin osa on esitetty 5.30-6.15. aikaan aamulla... Ihan kiva, että hostisä on tosi kiinnostunut Suomesta (ja suomen kielestä! Oonko muuten kertonu, että todella moni on sanonut suomea kauniiksi kieleksi?) mutta voitaisko säästää joitain kysymyksiä loppuvuoteen, jolloin ehkä osaisin paremmin niihin vastata (olisitte nauranu jos oisitte kuullu mun selityksen Suomen politiikasta....). Joudun siis pitämään vielä monta Suomiesittelyä (arvatkaa kuinka vaikeaa se on, kun hostisä yhtäkkiä istuu viereen ja sanoo "kerro Suomesta" ja kun Lappi on jo suunnilleen käsitelty, niin mitäs nyt kerron? Että meillä on paljon järviä.. ja metsää.. öh.)


Tänään lähdettiin heti aamusta (tarkoituksena välttää ihmismassat sekä pahin helle) eläintarhaan. Philin eläintarha on Amerikan vanhin ja nyt siellä on kaiken lisäksi legoeläimiä! Ne on valtavan hienoja.. Harmi, että ne on siellä enää parin viikon ajan, olisin voinut mennä ap-kavereiden kanssa tutustumaan niihin ihan rauhassa.. Kuitenkin palatakseni eläviin otuksiin, yllätin itseni tänään, kun innokkuuden sijasta tunsin valtavaa sääliä lasikopeissa asustavia eläimiä kohtaan! Se oli ihan uskomatonta, varsinkin orankien ja gorillojen luona, kun tuntui että ne on melkein meikäläisiä.. Eläintarhan jälkeen syötiin kotona lounasta ja levättiin, mää kävin pankissa tallettamassa shekkejä ja tytöt otti päiväunet. Nuorin lapsi oli muuten tänään niin valloittava, että meinasin pakahtua! Olin juuri lähdössä pankkiin, kun L huuteli mun nimeä hädissään. L halusi lähteä mun mukaan, mutta selitin, että en ole kauan poissa joten nähdään ihan pian, mihin L vastasi haikeana "kiss, kiss". Awwwwwwww. Kun tulin takaisin, vanhempi tyttö oli nukahtanut sohvalle:D M nukahtelee kyllä mihin sattuu, portaisiin, lattialle, tuoleille.. Perjantai-iltana kun meillä oli vieraita M oli nukahtanut ruokailuhuoneen lattialle..

Tilattiin (vaihteeksi! ruuan tilaaminen on niin outoa, koska oon tottunut siihen, että äiti odottelee kotiruuan kanssa nälkäsiä reissaajia..) päivällistä erityisestä kosher-ravintolasta. Lasten annoksissa oli sweet potato friesejä! Maistuivat jännälle.. Ennen päivällistä lapset kilpailivat siitä, kuka istuu mun sylissä kirjaa luettaessa! Tällä hetkellä mulla on aivan järjetön päänsärky, en vissiin juonut tarpeeksi aamupäivällä kun oli se +40 ja oltiin siellä eläintarhassa. Vois toi isä ottaa musta potilaan, koska hän on erikoistunut kivun hallintaan..

En voi uskoa, että huomenna on syyskuun ensimmäinen päivä! Täällä on vielä täysi kesä, ei mistään syksystä tietoakaan! Koko viikolle on luvattu hirveitä helteitä joten saadaan syksy tänne varmaan sitten kun Suomessa vedetään toppatakkeja päälle. Paitsi että vedetäänköhän täällä toppatakit päälle kun elohopea painuu alle +10:n...?

PS Oon tehnyt mielenkiintoisen havainnon: alussa mun unet koski Suomea, nyt ne on sekoitus Suomea ja Amerikkaa! Esim viime yönä olin jollain leirillä suomi-ihmisten kanssa, mutta siellä leirillä oli täsmälleen samanlainen aamupalasysteemi kuin traning schoolissa. Siinä unessa myös yhtäkkiä katoin, että lämpömittari näyttää +90 (Fahrenheittia) ja tajusin, että mun työt alkaa kohta ja sitten siirryin porttiavaimen tavoin tänne kotiin. Olen myös nähnyt saman yön aikana unia sekä Suomesta että Amerikasta. Ei kai auta kuin odotella sitä yötä, kun siirryn täysin tänne Amerikan mantereelle.. Sentään ajatus luistaa vielä suomeksi, etten ihan kokonaan rakasta kylmää Suomeani unohda (jo tässä vaiheessa: D).

PPS ärsyttää nuo mainokset youtube-videoiden edessä!

//oikeasti, miksi aina unohdan sanoa jotain? Harvasta päästäni on tullut vieläkin harvempi täällä ollessa. Anyways, piti vain sanoa että meinasin saada eilen paniikkikohtauksen kun netti ei toiminut illalla. Kuinka hukassa ihminen voikaan olla ilman internetiä?..

3 kommenttia:

 1. Mä oon kans täs sekavaiheessa näis unissa :D ja ne on kaikista sekopäisimpiä! mut äiti sano et ne on jotenki sopeutumista ja sisäistämistä. Sit ku unet on täysin täältä ni sit ollaan vissiin alitajunnassaki täysin sopeuduttu!

  VastaaPoista
 2. Reilua että siellä on +40 ja täällä just ja just +14... Aamulla lapaset kädessä töihin, depressing

  VastaaPoista
 3. Janiika: tää sekavaihe on niiiin outo: D Sitteku alan ajattelee pelkästään englanniks niin tiiän, että tarviiin kipeästi annoksen suomea etten ihan amerikkalaistu..

  Ella: eikä!! On niin outoa kuvitella tää lämpö mut toisaalta niin outoa kuvitella teiän kylmyys.. Tuntuu ku oisin alottanu uuden kesän täällä! : O oon viihtyny h&m:n shortseissani..;>

  VastaaPoista