sunnuntai 15. elokuuta 2010

first days in the family

Pienestä painostuksesta johtuen saatte päivityksen, että olen hengissä!

Ja okei, ehkä vähän muutakin. Viime päivät on ollu aika hektisiä, täynnä ainoastaan uusia asioita, uusia ruokia, uusia ihmisiä, uusia tapoja ja uutta sitä ja uutta tätä. Perjantaina lähdettiin busseilla training schoolista kohti isäntäperheitä, mikä oli intensiivisen suomiklaani-viikon jälkeen erittäin outoa. Perillä Pennsylvaniassa mua oli vastassa hostäiti sekä kaikki neljä lasta, jotka alotti kyselemisen ("roosa, will you be here for two years" "roosa, if you'll like us, could you be here for two years?") ennen kuin pääsin autoon. Ensimmäinen ilta oli erittäin mielenkiintoinen, koska hostäidin piti lähteä viemään auto huoltoon heti kun päästiin tänne (se vuos öljyä...) ja jäin sitten yksin yhden nukkuvan ja kolmen yli-innokkaan lapsen kanssa. Itkuhälytin oli osa normaalia KÄNNYKKÄÄ, joten pelkäsin koko ajan että painan nappia, joka siirtää itkuhälyttimen puhepuolelle enkä näin ollen kuule, jos L alkaa itkemään.. Heh heh onneksi selvisin tästä hengissä. Illalla meillä oli perinteinen juutalainen perjantain(? hyvinpä tiiän nää asiat..) päivällinen, jossa vanhemmat ensin laulo hepreaks, sen jälkeen siunas lapset hepreaks, pesi kädet, siunas rypälemehun ja vielä leivät (joilla on jokin hieno nimi, jota en juuri nyt jaksa muistaa), josta jokainen sai palan ennen varsinaista ruokaa. Niin ja se mehukin juotiin ennen ruokaa.. All in all päivä oli melko erikoinen ja illalla olin onnellinen kun pääsin nukkumaan (VALTAVAAN) sänkyyni.

Eilen meillä oli vieraita, joilla oli kolme lasta, joten neljän sijaan yritin vahtia seitsemää.. Sekä tämän lisäksi yritin vastailla vieraiden kysymyksiin. Ei vaan, hengailin vaan muiden kanssa, koska tuntu typerältä sulkeutua huoneeseen varsinkin näin alkuvaiheessa. Päivälliseksi tilattiin sushia (mm se oli hyvää, varsinkin tuliset) sekä jälkiruuaksi tehtiin smorseja, mitkä vasta hyviä olikin! Illalla sain USAn puhelimeni sekä vastauksen pariin kysymykseen (esim sosiaaliturvanumerosta, mikä mun kuulemma pitää hankkia..).

Tänään söin aamiaiseksi pancakea ja siirappia, how american style. Oltiin koko perheen voimin leikkipuistossa ja food marketilla pari tuntia. Kävin isän kanssa ajamassa reitin hänen työpaikalleen ja takaisin (oon ihan hukassa täällä), koska huomisesta alkaen vien hostisän töihin joka aamu. Tänään tapasin myös suomalainen au pairin sekä hänen kaverinsa Ruotsista, jotta pääsisin mahdollisimaan nopeasti mukaan kuvioihin. Me käytiin syömässä ravintolassa nimeltä The Cheesecake Factory, missä on ihan sairaan hyvää ruokaa sekä erityisesti ihan sairaan hyviä juustokakkuja(mää söin Godiva chocolate cheesecakea,mmm).

Ai niin, training schoolissa we had the worst food ever, mainitsin tän ihan vain haukkuakseni sitä vielä kerran..

Huomenna alkaa social security numberin hankkimisprosessi!

ps täällä perheessä on tällä hetkellä myös israelilainen tyttö, joka pitää leiriä (juutalaisille) lapsille tässä lähistöllä. Se on tosi kiva ja saatan lähteä joku päivä sen kanssa Philiin!

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Joku trolli tuo ylin, varo...

  Kivaa että o kivaa, mutta huh jos pysyt vielä kärryillä kaiken tuon informaatiotulvan kanssa. Itse olisin ainakin iha paniikissa ja hukassa : )

  tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. cheesecake factory on jotain niin parasta! :))

  VastaaPoista
 4. moikka!(toivottavasti puhut suomee)
  oon ebbe ja oon kiinnostunu sust.. sori virheet mun eka kieli oli..wtf

  no eiku ihanaa ku päivitit <3 pannarit kuulostaa hyvältä.
  löysin jyskistä jacob-lakanat!

  VastaaPoista
 5. laatio: varon, varon. :> hahah, oon kuule melko hukassa kaiken tiedon kanssa.. Esim ekalla ajokerralla ajoin onnellisena meiän talon ohi:D ps musta tuntuu että et muista käyä kattoo vastausta kommenttiis..

  L: älä! mmmmmmm. taivas.

  eppeli: oonhan sanonu että oot aina yhtä piristävä? en tajuu miten teet sen.. okei nyt loppu herkistely. kaikki herkut on tääl hyvii: << JACOB-LAKANAT? ETKÄ!!?!?! määki haluuuuun!

  VastaaPoista