tiistai 30. marraskuuta 2010

days 114 and 115

Tiistaista mainittakoon kaksi asiaa:

1) kirjaston satutunnilla sain kuulla kysymyksen "do you have FOUR kids?", katsoin kysyjää hetken aikaa kasvoillani ilme "do I really look like I have four kids..", kunnes vastasin nätisti "no, I'm the Au Pair.."

2) babysittasin illan ja olin kiitollinen uskomattoman hyvin käyttäytyvistä lapsista (sitä se au pairin kasvatus teettää;>) kunnes tuli bed time ja jokainen pomppi siellä täällä eikä uneen mainattu päästä, ei sitten millään. Loppujen lopuksi sain kuitenkin sen verran omaa aikaa illalla, että ehdin kirjoittaa ne pirun esseet, viimeistely vain jäi tekemättä (jee!)!

Ja sitten varsinaiseen asiaan.. "Koska muut niin minäkin", tällä hetkellä ainakin au pairien kuumalla listalla pyörinyt 30 days alkaa tänään tässäkin blogissa! Tämä on minun pieni pidennetty joulukalenteri teille!

Pidemmittä puheitta,

day 1: Introduce yourself

No terve! Olen Roosa, elämänkokemusta on kertynyt huimat 19 vuotta, mutta hostlapsieni mukaan olen kyllä ihan aikuinen jo, kun saan karkkiakin syödä omassa huoneessa. Asun tällä hetkellä Philadelphian ympäristössä, Pennsylvaniassa, ja siis jos joku ei tiedä missä Pennsylvania on niin sehän siis löytyy Ameriikasta. Kirjoitin keväällä ylioppilaaksi, vietin elämäni kesän ja lähdin tänne 9.8.2010. Olen melko hiljainen, puhun ainoastaan aina (paitsi sinä päivän kun tulin tänne, hostvanhempieni lempipäivä). Villiinnyn liian usein (piirre, jota äitini ylistää), mutta seura tekee kaltaisekseen, joten sehän on siis muitten syy! Omistan veljen, äidin ja isän lisäksi 'isosiskon', kaksi 'pikkusiskoa', 'pikkuveljen' ja 'isoveljen', joka on kyllä enemmänkin paras kaveripoika 4evö (ihqdaa). Olen onnellinen omistaessani myös maailman parhaat ystävät, jotka ei kyllä jostain syystä ole lähetelleet yhtään salmiakkia Amerikassa riutuvalle frendilleen.. No on ne silti aika parhaat. Tää esittely nyt eksy vähän sivuraitelle, lopetetaanpa se tiivistetysti sanomalla olen iloinen, rakastan hampaita (ja hymyjä!) sekä lempivärini on VAALEANPUNAINEN. Niin ja elän Greyn anatomian rytmissä.

Tänään alkoi muuten Hanukka, juutalaisten "joulu". Hanukkaa vietetään öljyihmeen vuoksi (tiivistetystä: tapahtui ihme ja öljy riitti kahdeksaksi päiväksi), minkä takia ensimmäisenä iltana hanukiaan sytytetään yksi kynttilä, toisena kaksi jne. Joka ilta pitää sytyttää uudet kynttilät (niiden pitää olla samassa tasossa), joten yleensä juutalaiskodissa poltetaan 44 kynttilää, meillä kun jokainen lapsi sai oman hanukian niin niitä kynttilöitä tullaan polttamaan rapiat 200. Hanukkaan kuuluu myös oleellisesti latkesit, "perunalätyt", hyrrän ja kolikkojen muodostama peli sekä lahjojen antaminen ja saaminen joka ilta. Hanukka kestää kahdeksan päivää, joten vielä seuraavina seitsemänä iltana lapset sytyttelevät kynttilöitä, saavat lahjoja ja pelailevat hyrrillään. Tässä olikin tämän päivän tietoisku juutalaisuudesta:D

Jos haluatte kuulla mitä minulle kuuluu, niin repikää tästä: en ollut aamulla herännyt, kun G toi itkuhälytintä ja puhui minulle, kuka muka väittää, että olen sikeäuninen? Herättyäni (krhm) kävin asioilla L:n kanssa, eiköhän osuttu rankimpaan sadekuuroon, jonka jäljiltä Reinot olivat läpimärät ja teillä vettä 30 senttiä.. No kiddin'.
2 kommenttia:

  1. mitä sä teit kesällä? mihin kesä ees meni?! oli samperin kuuma ja nyt on lunta.

    VastaaPoista
  2. Kesällä hengasin ihmisten kanssa, hengasin lisää, lisää ja lisää, oli hemmetin hauskaa. hemmetin paras kesä. upea. (vähän tein töitäki et sain rahaa). täällä ei oo lunta:< miks me ei nähty kesällä?

    VastaaPoista