maanantai 14. maaliskuuta 2011

kuulkaas lukijat

Tiedän, että tätä blogia lukee niin moni tuttu kuin vieraskin, mutta kuka? Te tiedätte minusta vaikkapas mitä, mutta minä monesta teistä hyvin vähän, hardly sen että luette! Joten sinä ihana lukijani, joka tämän tekstin eksyt selaamaan läpi, kommentoi! Kuka olet, miten löysit tänne, minkälainen olet naisiasi/miehiäsi? Tai no- ei edes tarvitse kertoa kuka olet, kunhan ilmoitat olemassaolostasi jollain kommentilla! (to the ones who don't understand Finnish: I know people read my blog, but who exactly? After reading this, please comment and let me u who u are!)

Kiitos kaunis,

yours,

Roosa

PS ehkä se videokin vielä joskus tänne eksyy.. Olikin vähän kiireisempi viikonloppu, eli en ehtinyt sitä kuvaamaan. Hirvittää jo valmiiksi (ja tällähän ei siis ole mitään tekemistä sen kanssa, että video ei tänne ole vielä tietään löytänyt: D)

29 kommenttia:

 1. Moi, missä Miikka?

  Ps. Kiva blogi =)

  VastaaPoista
 2. Olen lukion kakkosella oleva tyttö ja haaveilen kovasti, että pääsisin aupairiks jenkkeihin heti lukion jälkeen!! Se on suurin unelmani tällä hetkellä!!:)) Ainoa alun este on vain se, että en osaa puhua juurikaan englantia ja en ymmärrä englantia(olen tosi huono siinä, numerot on vitosia ja kutosia), mutta haluaisin kovasti juuri siksi lähteä sinne,että oppisin puhumaan ja ymmärtämään englantia, mutta toi alku just pelottaa, että miten pärjäisin siinä alussa kun en ole vielä oppinut kuuntelemaan ja puhumaan kieltä ja kaikki hakemukset yms.

  Ps. löysin blogisi culturar caren nettisivuilta, kun niitäkin sivuja on tullut selailtua kerta jos toinenkin ;)

  VastaaPoista
 3. Anteeksi stalkkaukseni, mutta huomasin anonyymi kommenttisi! Itse olen myös au pairina tällä hetkellä ja itselläni oli myös englanti todella heikkoa lukiossa. Numerot juuri 5-6 luokkaa ja silti täällä ollaan ja porskutetaan eteenpäin englannin kielisessä perheessä! :) Älä anna sen siis olla esteenä sillä kaikki on mahdollista!

  Soul matelle Delawaresta; MINÄ IHANIN<3 ps sinä ihanin<3

  VastaaPoista
 4. Tiina serkkusi lukenut ihan alusta asti :) Taisit sillon facebookkiin laittaa linkin niin meni heti kirjainmerkkeihin ja alusta asti aina lukenu! Hyvä että oot viihtyny ;>

  VastaaPoista
 5. Moikka! Olen abivuotta viettävä tyttö ja itse asiassa olen jo omassa au pair projektissa siinä vaiheessa, että etsin perhettä! Tänne taisin tieni löytää toisen blogin kautta. Sun blogia on ihana lukee kun kerrot juuri miten asiat on ja oot lisäks vielä tosi hauska! Siispä suuri KIITOS että kirjottelet tänne sitä au pairin arkea niin että tulevat au pairit kuten minä nähdään millasta on oikeesti olla au pair!

  VastaaPoista
 6. No minä täällä!!! : DD

  VastaaPoista
 7. täällä myöskin tuleva auppari (toivottavasti, mikäli perhe löytyy....) lueskelee blogiasi :) oon saanut todella paljon inspiraatiota ja jonkinlaista kannustusta tästä sun blogista, siispä suuri kiitos sinulle!! :)

  VastaaPoista
 8. pikkusisko (se pienempi)15. maaliskuuta 2011 klo 14.16

  täällä myös minä ja ihan ite annoit linkin tänne :> <3

  VastaaPoista
 9. minä sinä hän me te he. elisa täällä. :I

  VastaaPoista
 10. En itseasiassa muista, milloin ja mitä kautta löysin sun blogin, mutta silloin tällöin aina tätä lueskelen ja selailen, sillä mullakin olisi ajatuksissa lähteä ensi vuonna jenkkeihin au pairiksi ja sun blogi jaksaa innostaa ja antaa vinkkejä siinä prosessissa. :)

  Varmaan tarkemman kuvan musta saa selailemalla mun omaa blogia: http://lauran-oma-blogi.blogspot.com/. :)

  VastaaPoista
 11. KurkkuGoesFysiikanYO--&gt;16. maaliskuuta 2011 klo 1.29

  hehoh : D

  VastaaPoista
 12. Oon abiturientti ja lähössä parin viikon sisään heti kirjotusten jälkeen au-pairiksi (tosin Ruotsiin)! Haeskelin aupair blogeja ja on ollu kiva aina välillä lueskella sun kokemuksia :)

  VastaaPoista
 13. joo maki stalkkailen sun elamaa kylla kovasti ja oottelen sita vloggausta, etta saisin vihdoin tietaa millainen oot ihan oikeassa elamassa!! eivaa, tiian etta oot ihan kiva ;)
  -riikka

  VastaaPoista
 14. Go girl!!!! Henna-serkku täällä kans lueskelee tasaisen varmasti sun elämästä siellä rapakon takana... Ja harmittelee, ettei itse aikanaan saanut aikaiseksi lähteä sinne - tai jonnekin muualle - au-pairiksi. ;D Onneksi saan edes palan sitä kokemusta näin sun kautta. :) Hugs and kisses! <3

  VastaaPoista
 15. kaksoistutkintoa tokaa vuotta suorittava 17 v tyttö :) Cultural caren sivuilta löysin, ja itselläni tavoitteena valmistuattuani lähteä myös matkaan! Tänään (tunnin päästä) olisi haastattelu tähän aupair juttuuun :>

  VastaaPoista
 16. Oisinkohan nuorimpia lukijoita? tällane kohta 15 v tyttö, joka ois myös kiinnostunu vuosien päästä lähtemmää au pairiksi jonnekki päin :) löysin tän joskus pidemmän aikaa sitten jostain netin sokkeloista, kun etsin au pair-blogeja. yks niistä harvoista blogeista, joita seuraan ihan päivittäin.

  VastaaPoista
 17. Olen ehkä huonoin bloggaaja ikinä kun käsken teitä kommentoimaan ja sitten en kommentoi takaisin.. Puolustaudun sillä, että olen ollut sairas ja aivan liian busybusy!

  LaatikkoK: Miikka lepää laatikossa.. Ehkä saan sen ulkoilemaan ensi viikolla.. Tai sitä seuraavalla. I hope.

  Anonyymi: Kuten ihana Janiikani jo sanoi, niistä vitosista huolimatta täällä porskutetaan eteenpäin! Itse sanoisin, että tärkeintä on
  a) että yrittää parhaansa
  b) että ennen tänne tuloa alkaa preppaamaan itteään esim juttelemassa itsekseen enkuksi, miettimällä enkuksi, kirjoittelemalla jotain liirunlaarumia, kuuntelemalla, katsomalla sarjoja ilman tekstitystä/enkun kielisillä teksteillä yms. Jos on valmis näkemään vaivaa niin kyllä pärjää, ja hyvin pärjääkin! Tsemppiä!

  Janiika: Kiitos anolle vastaamisesta, kiva että joku on ahkera ja tsemppaa heti eikä viikon päästä! (<3) oot ihana!

  Tiina: jee, kiva että oot käyny täällä!

  Anniina: hihihi minä hauska? Aww, olipa ihana kommentti! ^^ Mitäs perheen etsintään kuuluu? Hirveesti onnea siihen ja hurrrrjasti tsemppiä kirjoituksiin (onhan ne vielä meneillään?..)!

  Isosisko: <3 hihi, se on hyvä että olet siellä!

  Anonyymi: Kiitos sinullekin! Ihana kuulla, että blogini on tsempannut, toivottavasti tsemppaa jatkossakin! Ja kyllä se perhe löytyy, muista, että voit myös sanoa ei jos eka tai toka tai kolmaskaan match ei tunnu oikealta:> Mutta vamasti sopiva perhe löytyy, kun vaan jaksaa etsiä ja odottaa! :> Tsemppiä, tsemppiä, tsemppiä!

  Pikkusisko (se pienempi): <3 on se hyvä, että sääkin oot täällä!

  Elisa: jee mussukkani<3 ennää 5 kuukautta ja sitten voidaan bilebilebilettää

  Laura: Kiva, että oot saanu tästä apua! Oon muuten ajatellut tehdä lähiakoina to future au pairs-postauksen, joten pysy linjoilla^^

  Kurkku: hei apua kauheeta fyssan yo. hur gick det?

  Anni: uu vau, i wish i could go to Sweden too! On varmasti mahtava kokemus, ja vau se ruotsin taito! Me wants too!

  Riikka: haha sinä<3 pitäs ehkä some time next week vaihtaa kuulumisia? :>

  Henna: pakko kertoa, vaikka esim. tänään oon kuolemanväsynyt niin silti oli pakko tykätä au pairin hommasta, kun hostpoika halus mun syliin ruokapöydässä, ja siinä se sitten pitkän viikon päätteeksi makoili olkapäätä vasten. Aww sanoin minä ja sitten se hymyili! Ups and downs, mutta en silti vaihtais tätä vuotta mihinkään (vaikka monesti on tullu sanottua että kuka hullu lähtee au pairiks.. :D)

  Mariel: Oho, vau! Mites meni haastattelu? Toivottavasti match-prosessi alkaa pian ja saat kivan perheen!

  Anonyymi: Luultavasti olet:> Apua, kuinka otettu olenkaan päivittäisblogi-kunniasta! ^^ Toivotan hurjasti onnea unelmien toteuttamiseen, jos ei au pairin hommat niin ehkä vaihtovuosi tai -puolivuotinen tai onhan näitä vaihtoehtoja vaikka kuinka:>

  VastaaPoista
 18. oho mun kommentti ei tullukkaa tänne :( mut joo olen anniina kuten nimestä voit päätellä. Olen lukion ykkösellä ja haaveena lähto au pairiks :) löysin tänne kun kaveri lukee tätä. ;)

  VastaaPoista
 19. Oon lukenu sun blogia ihan alusta asti. Tai en heti silloin kun olet alkanut kirjoittamaan, vaan löysin blogisi googlettamalla au pair blogeja. Olit silloin kirjoittanut n. 4 kuukautta muistaakseni ja silloin luin kerralla kaikki tekstit ja siitä asti olen seurannut säännöllisesti :) Blogisi on huippu ja sä vaikutat mukavalta ihmiseltä!
  Käyn ammattilukioo nyt ensimmäistä vuotta ja haaveena olisi lähteä Amerikkaan au pairiksi mahdollisimman pian koulun jälkeen. Vähän pelottaa vain miten mahdan pärjätä, englanti koulussa on 8-9 tasoa, mutta tuntuu etten osaa puhua sitä yhtään ja on vaikea saada sanottua sitä mitä haluaa. Mutta turha kai sitä on vielä murehtia :)
  Kaikkea hyvää sinne päin maailmaa !!

  VastaaPoista
 20. Anniinas: no nyt tuli! Kiva kun luette! ^^ ja toivottavasti unelmat käyvät toteen!

  Alina: Oi, kiitos kaunis kehuista! Se puhuminen on yleensä suurin kompastuskivi/epäröinnin aihe, mutta siihen auttaa kun vaan puhuu, puhuu ja puhuu! Ei kannata odottaa tänne saapumista puhumisen aloittamiseen, vaan puhua aina kun on mahdollista. Sanavarastoa voi laajentaa lukemalla ja katsomalla sarjoja englanniksi, ja niiden avulla saa ilmastua itseään paremmin. Ja jos joku päivä au pairiksi päädyt niin älä masennu alussa kun tuntuu että ei saa sanaa suustaan tai kun tuntuu että kaikki tulee ulos väärinymmärrettynä, se muuttuu nopeasti parin ekan kuukauden aikana. Itse harrastin pääni sisällä puhumista enkuksi (:D), sillä pääsee jo hyvin alkuun:>

  VastaaPoista
 21. moikka!

  oon mari, oon 22 ja kuopiossa tällä hetkellä asustan! olin ite cultural caren kautta aupparina 2007-2008, ja mahtavan vuoden jälkeen oon vieläki itseasiassa cultural carelle osa-aika hommissa, ja työnpuolesta oon inspiroitunu taas lukemaan au pair-blogeja, ja voi kun taas maailmalle himottaa :) (oon kyl onneksi menossa töihin kesäksi au pair training schooliin long islandille, joten vähä helpottaa!!)

  mut iha perus-likka oon, opiskelen, teen töitä, ja koitan nauttia elämästä, oli maisemat mitkä sattuu :) keep up, ihana jatkaa sun tarinoittan lukemista! x

  VastaaPoista
 22. Mari: Jee jee kuopio! Mää muutan sinne syksyllä Suomeen paluun jälkeen! Missä päin viiletit au pairina?? En muuten tienny että training schooliin pääsee muutkin ku usalaiset töihin, siistiä! Jatkan kirjottelemista, tästä on tullu itelle ku muistojen kirja:>

  VastaaPoista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. hmm, luulin jo kommentoineeni, mut ilmeisesti ei :D

  mut jeejee, kuopijjo, tervetulloo savvoo! opiskelemaanko tuut?

  vuoteni viiletin keskilännessä, salt lake cityn kupeessa - nautin aavikkoilmastosta ja muutaman tunnin matkasta las vegasiin :P

  ja ehdottomasti kirjottele, ite palailen vieläki auppariaikaseen blogiini lukemaan tarinoita :)
  mä jatkan lukemista :>

  VastaaPoista
 25. Kyllä se kommentti tuli perille, mutta blogger käski jostain syystä tarkistaa.. En ymmärrä, mulla ei pitäs olla kommenttien tarkistus päällä:D

  Mutta joo, opiskelemaan tuun! Vähän jo kuumottaa päästä koulun penkille, ku hirvittää että kaikki on tiedot ja taidot on unohtunu (paitsi vaippojen vaihto):D

  Oijoijoijoi Las Vegas.. Mää niin haluaisin sinne, mutta ei taida länsipuolisko tällä erää onnata, että muutaman vuoden päästä voisin sitten Vegasiin ja Caliin rantautua! Hei onko sun blogi salainen vai julkinen? ois kiva lukea sun tarinoita!

  VastaaPoista
 26. lukion tokalla olen ja suunnitellu heti lukion jälkeen lähtee au paireilemaan ja seurailen tääl sit että miten siellä menee ja miten yleensäki meno on , kuinka vaikeeta ja tällee :D.. satunnaisesti käyn aina lukemas näitä, ja muuten onko ajokortti vaikee saada? se on kiinnostanu aina tietää ! toivottavasti ny vaan pääsee !

  VastaaPoista
 27. "Vaikeus" riippuu aika paljolti lapsimäärästä, työskentelymäärästä, lasten iöistä (aloin epäilemään suomen taitojani tässä vaiheessa) yms. :> Munhan piti ajaa ajokortti vasta kun olin ollut täällä yli puoli vuotta, että saatto hieman helpottaa kun oli suht ok tietämys yksiköistä (feet yms), mutta yleisesti ottaen ajokortin saaminen ei mun mielestä oo sen vaikeempaa ku Suomessa, täällä Delawaressa oli mun mielestä jopa helpompaa.. Taskuparkkeeraus kannattaa muistella, koska ite ainakin jouduin sen suorittamaan!

  VastaaPoista
 28. Aa rakastan sun blogia. Oon ite lukion ekalla ja tarkotus ois lähteä kanssa Amerikkaan au pairiks heti ku lukio on käyty. Oot varmaan lähteny EFn Cultural Caren kautta? Haluisitko vähän valasta mua siitä miten toi perhehaku tapahtuu? :D

  PS. Ihana samaistumisen tunne! Meillä on täysin samat telkan lempparisarjat! ^^

  VastaaPoista
 29. Oii kiitos! Lähdin Cultural Caren kautta, muista järjestöistä en edes vaivautunut ottamaan selvää kun oli niin kova halu vain ilmottautua: D
  Perhehaku lähtee käyntiin siitä, että hakemus ja suositukset on täytetty, lähetetty ja tarkistettu CC:llä. Sen jälkeen alkaa odottelu, kun CC alkaa etsimään sopivia perheitä.. Kun accountille ilmestyy match, he joko ottavat yhteyttä, jolloin pääset tutustumaan perheeseen enemmän tai sitten he eivät ota yhteyttä jolloin perhe katoaa accountilta ja jonkun ajan päästä sinne sitten ilmestyy uusi perhe:> Vaikein osa on siis se hakemuksen täyttäminen, suositusten pyytäminen ja se odottelu, että CC tarkistaa ne kaikki ja ilmoittaa sut perheen etsintään. Sitten taas vain odotellaan kunnes tulee match: D Sitten kun sopivan tuntunen perhe löytyy ja jos hekin pitävät sinusta asiat ikään kuin vain loksahtelevat paikoilleen ja voitte kummatkin ilmoittaa toisenne matcheiksi. Prosessi saattaa kestää parista viikosta kuukausiin, riippuen siitä kuinka "vaativa" au pair on eli miten laajat kriteerit perheen suhteen au pair antaa. Tässä kohtaa suosittelen olemaan rehellinen itselleen, sillä jos ei esim halua perhettä jossa on yli kaksi lasta, ei kannata sanoa että voi mennä perheeseen jossa on yli kaksi lasta. :> saikohan tuosta nyt mitään selvää.. Toivottavasti edes hiukkasen: D

  PS Jee, kiva juttu! : >

  VastaaPoista