sunnuntai 5. joulukuuta 2010

day 120

Day 6: A Place you've never visited but want to

Monen, monen paikan joukosta valitsen Australian.


Näin Suomen itsenäisyyspäivänä on hyvä naputella pienimuotoinen avautuminen. Olen viihtynyt täällä luvatun loiston ja kaiken pahan alun maassa erittäin hyvin, mutta eilen spekuloitiin saksalaisen L:n kanssa kuinka joskus vaan on niiiin tylsää. Oikeasti, joskus iltaisin ei ole muuta tekemistä kuin istua tietokoneen tai tv:n ääressä, tai jos sattuukin käymään hyvä tuuri ja onnistuu järkkäämään treffit toisen au pairin kanssa, päätyy istumaan television, tietokoneen tai Starbucksin pahvikupin ääreen. Että niin hohdokasta täällä Amerikassa on. Oikeasti, tarvitsen jotain tekemistä. Suomessa oli helppo hengailla, oli kaverit, autot (aka porukoiden maksama bensa), ja oli jotain tekemistä. Kaikki ne asiat, jotka kotona tuntuivat tylsiltä ja joihin halusi muutosta, ovat asioita, jotka haluaisin tänne. Täällä on välillä niin vaikea tavata au pair-kavereita, kun meidän pitää kuitenkin työskennellä, pitää levätä, jotta jaksaa työskennellä, pitää lisätä välimatkoihin 10 minuuttia ruuhkien takia ja jo alunperin pitää suunnitella hengausiltaa monta viikkoa aikaisemmin. Ja sitten kuitenkin sattuu jotain ja hengaus jää, tai jos jostain kumman syystä kaikki menee hyvin niin kukaan ei keksi vastausta kysymykseen "mitä tehtäis?", jolloin joko a) päädytään Starbucksiin tylsistymään b) päädytään sohvalle tylsistymään tai c) päädytään lattialle juttelemaan ja uskokaa pois, ei sitäkään aina jaksaisi. Summattiin eilen L:n kanssa yhteen, mitä au pairit voivat tehdä: syödä, shoppailla ja sohvastella (aka istua tietokoneen/tv:n ääressä), ei ihmekään jos kellään ei ole rahaa vuoden lopussa!
Please, keksikää mulle tekemistä. Tai no, ei täksi viikoksi, koska huomenna tapaan melko uuden au pairin, keskiviikkona yritän tavata personal traineriani viimeistä kertaa, torstaina yritän ehtiä L:n luo ja perjantaina lähden IKEAan joulupäivälliselle. Mutta ensi viikoksi, please?

Loppukevennys: hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Olin katkera, kun en ehtinyt seuraamaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa kuin maikkarin kuvien kautta, välivuosi rakkaaseen perinteeseeni kyllä iski vyön alle, niisk. Olipas hauska loppukevennys, heheh.

Oikea loppukevennys: http://www.youtube.com/watch?v=x02PqtMgBBA&feature=related

2 kommenttia:

  1. Joo tota samaa mä oon miettiny! Että kaikki jutut mitä pystyy tekeen vie rahaa :D Ja tosiaan kun töitä voi olla se 45h viikossa, niin kaikki mun kaverit täällä työskentelee 7-9pm asti, kun ite olis jo vapaana 6pm.

    VastaaPoista
  2. Ei täällä voi ku syödä ja shopata ja koska niihin menee rahaa niin rahattomana ei sit voi tehä niitäkään: D ja mun paras ap-kaveri täälä työskentelee illat ku mää työskentelen päivät, how nice.

    VastaaPoista